20130630

Tempahan Kak Rozlin

Untuk anak dara keciknya kawan sekolah Syasya.

Baju kurung moden, kain kipas belakang.
















20130623

Tempahan Cikgu Ina (3)

Untuk anak dara kecil nya.

Baju kurung pahang, kain lipat batik.









Baju kurung moden, kain lipat batik.













20130620

20130618

Tempahan Atiqah

Dari Rembau, Negeri Sembilan.

Baju kurung biasa, kain kipas tepi.





Baju kurung pesak gantung, kain lipat batik.















20130616

Tempahan Azliza

Dari Ajil, Terengganu.

Baju kurung pesak buluh, kain kipas belakang.



















20130614

Tempahan Salbiah Tailor

Kak Salbiah ni ternampak banting akk, mintak ler tolong jahitkan tempahan nya yang semakin membukit. 

Alhamdulillah..... suka tengok orang buat bisnes dan semakin maju.

7 pasang pesak gantung, kain lipat batik (sempat amik gambor 3 pasang jer... uhuk...uhuk...)





















20130609

Akhirnya Ia Tiba Jua

PENGUMUMAN

Maka dengan rasminya tempahan hari raya 2013 telah di TUTUP!

Terima kasih buat semua yang mempercayai Armif Design untuk menjahit baju-baju kalian.

Semua tempahan hari raya akan dipulangkan selewat-lewatnya pertengahan Ramadhan.

Demi untuk memberi keutamaan kepada tempahan-tempahan hari raya, semua tempahan selain untuk hari raya yang diterima mulai 10 Jun akan dipulangkan seawalnya pertengahan Syawal (jika saya dapat siapkan bersama tempahan raya, akan diberitahu). 
Akk nak raya dik nun.....

Pada yang mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi akk di rangkaian2 berikut

Handphone  010-366 5395

Facebook  armif.design

E-mail  anuar_salmiah@yahoo.com


HARAP MAKLUM

SEKIAN, TERIMA KASIH











Tempahan Ain Z

Baju kurung pahang, kain lipat batik









20130608

Tempahan Baju Kurung


This is sticky post entry.


Dengan ini secara  rasminya, tempahan untuk hari raya aidilfitri 2013 TELAH DIBUKA....!!!!


Sila ambil perhatian bahawa tarikh akhir menerima tempahan adalah pada 15 JUN 2013.  Tarikh akhir akan ditukar ke hujung bulan Jun adalah berkemungkinan.  Sila pastikan anda mengikuti blog ini dari semasa ke semasa.

Syarat dan terma? Sila klik kat sini yea.....


20130602

Tempahan Safa

Baju ala-ala peplum (takde potong pinggang, terus jer tapi flowy), kain duyung.















20130601

Lakaran Baju Kurung

Di bawah ini adalah lakaran baju kurung yang boleh di tempah di Armif Design. Ramai yang bertanya. Akak explain tapi takleh nak imagine plak.... Tadaaaa.... ini jerlah yang mampu akak lakarkan.

Nota kaki: Ada tailor yang mempunyai nama berlainan untuk baju-baju kurung ini. Harap Maklum, jika anda menempah di Armif Design, maka ini adalah nama dan terma untuk jenis2 baju kurung yang ditempah.


Baju Kurung Biasa (Tradisional)
Pesak 2 keping + Kekek (yg kecik 3 segi tu)





Baju Kurung Pahang
Pesak Atas (2 keping) + Pesak Bawah (1 keping)





Baju Kurung Pesak Gantung
Pesak Atas (2 keping) + Pesak Bawah (2 keping)





Baju Kurung Pesak Buluh
Hanya ada 1 pesak sahaja (2 keping)


Terima kasih.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...