20130227

Arwendanish GA FM Aussie


syarat2:

1) Dialu-alukan menjadi follower blog ni. Tiada paksaan :)  done
2) Buat 1 entry tentang giveaway ini  done
3) Tinggalkan comment di sini beserta dengan link entry anda  done
4) 5 Pemenang akan memenangi FM Aussie melalui random.com  wish me luck!
5) Tarikh tutup penyertaan 28/2/13 jam 11.59malam  owh... esok tuh...











20130226

Sudoku 1

Siapa terer buat Sudoku? Meh cuba...










Tempahan Mimi

Dari PJ. 

Sian dia.... Nak personally amik tempahan yg dah siap, tp akak takde kat umah on that day. Len kali kita jumpa ye, Mimi.... TQ

Aaaaaa..... lupa nak amik gambar. Boleh tak? Eiiii.... geramnya. Mimi tempah baju kurung biasa 2 pasang.

Anw, akak dah pos yea Mimi...












20130224

Name Card

Kad nama akak dah siap....

Akak order dgn Apit. Sambil dia promo bisnes, sametime dia promo bisnes akak jugak. Mekaseh Apit....












20130223

Blouse

Memang suker sgt dgn kaler hijau nih. Sebabnya baju akak mmg kureng kaler ijau. 

Blouse


leher baju ni akak buat sama jer dpn blkg.



Dipadankan dengan seluar 'Aladdin'



Lengan baju nih, akak bukan buat guna getah yg selalu org guna utk kaf tangan tu... yg ini akak buat old pesen sket. Korang pernah tengok tak org dolu2 nyer seluar getah? Haaaa.... camtu ler akak buat kaf getah tangan nih.




Ujung seluar ni pun cenggitu jugak akak buat.









20130222

Blouse Rimau

Masa beli aritu, cam tak konfiden jer nak buat baju apa... Tapi ntah napa beli jugak... hihihi.... 

Pikir punye pikir, marilah kita buat blouse jer... Dan inilah hasilnya...




Rasa cam garang jer... nak terkam orang.... hahaha....

Hujung tangan akk buat piping guna kain yg sama. Lubang butang pulak guna getah jer... 












20130221

Blouse + Skirt Kembang

my feveret kaler... purple
besar giler butang nye.... hehehe...


baju klau ada princess line
nampak sweet.
nama pun 'princess' kannnn....


skirt kembang yg x brp nak kembang...
kain lycra



tangan cuff 1"
lubang butang tu akk buat mcm lubang butang baju kurung.










Baju Baru Untuk CNY Lunch

Mcm akak pulak yg raya, kan? Nak baju baru segala bagai.... hahaha.... kitakan satu malaysia...


guna butang cheongsam.
mmg saja letak kontras kaler....


kain duyung.
percubaan pertama...


lengan cuff 3". i like....


leher tinggi (sebelah blkg shj).
sgt selesa....










20130219

Inai: Harus Dengan Bersyarat

Bagi wanita, sama ada yg sudah berkahwin mahupun belum, pemakaian inai pd kedua-dua tangan dan kaki adalah harus, selagi ia tidak menimbulkan fitnah.

Demikian diputuskan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia kali ke 88 yg bersidang pd 2 Oktober 2009.

Namun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yg digunakan tidak bersifat kekal spt tatu dan mengandungi sebarang unsur meragukan.

Mengenai corak atau ukiran digunakan pula, muzakarah itu menjelaskan yg dibenarkan adalah bentuk daun dan tumbuh-tumbuhan, manakala corak haiwan, lambang dewa dan ajaran atau apa juga gambaran bertentangan dgn syarak adalah dilarang.

Sementara pemakaian inai pd kedua-dua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan, kecuali pd sebilangan jari bagi pengantin sewaktu majlis perkahwinan dan bagi tujuan perubatan sahaja.

Kredit - Harian Metro E-Fatwa








20130217

Segmen : Jom Jadi Blogger Pilihan Wan 2013





S: Kenapa perlu join??
J: Sebab segmen ni tiada tarikh akhir.

S: Apa kelebihan segmen ini :
J: Wan akan wujudkan bloglist khas untuk kesemua peserta di mana Wan akan terjah.

S: Bloglist tersedia ada,macam mana? 
J: Tambah "Bloglist Blogger Pilihan 2013" 


Syarat-syarat penyertaan:

1) Follow blog ini dan like fanpage.. Advance, bagi sesiapa ada twitter di galakkan untuk follow sekali.
Twitter : 
  done (tp akk takde twitter, sorry...)

2) Buatkan entry bertajuk " Segmen : Jom Jadi Blogger Pilihan Wan 2013" done

3) Tempekkan banner di atas pada entry anda serta backlink kan ke entry ni. done

4) Tag sekurangnya 2orang blogger untuk panjangkan segmen ni.. done - Faten & Amirah

5) Publish entry anda dan beri link pada komen di bawah  done









20130213

Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool

Big GiveAway by CikguFizi, Fizgraphic.com, Kisahemasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com


1.  Buat satu entri dan letak title: Big GiveAway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool  done

2.  Letak banner dalam entri serta backlink kan ke entri ini  done

3.  Dibawah banner sertakan juga ayat ini > Big GiveAway by CikguFizi, Fizgraphic.com, Kisahemasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com  *wajib  done

4.  Follow Sponsor: Cikgu Fizi, Fizgraphic.com, Emasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com  *wajib  done

5.  Like FB Sponsor: CikguFizi, Fizgraphic, Duniashida, EmasPutih  *wajib  done

6.  Masukkan Sponsors dalam Bloglist korang  *wajib  done

7.  Tag sekurang-kurangnya 2 rakan *lebih lagi bagus!  nuramirahhafidz.blogspot.com & terbangtinggimenggapaiawan.blogspot

8.  Dah siap, komenkan link entri GA ke entri Fizgraphic  done 

9.  Sharekan link GA ke wall facebook masing-masing  done


Korang klau nak tau lebih lanjut, klik jer kat banner atas nun....








20130212

Gaun Untuk Nurin Wafa

Nurin Wafa - anak akak yg no.5. 

Birthday nya adalah 14 Februari ni, genap setahun insyaALLAH....  Tapi oleh krn abang2 nya pun lahir bulan Februari, maka akak dah combine kan celebration tu ari Sabtu yg lepas. Takleh buat ari Ahad, my niece nyer wedding day...










20130207

Peralatan Untuk Menjahit

Peralatan ni adalah yang digunakan oleh akak sepanjang akak menjahit nih. Tak berapa nak lengkap, tapi alhamdulillah siap sumer baju tempahan orang. 

1) Pita Pengukur





2) Pembaris - pembaris L, pembaris 1 meter, sesiku, pembaris pinggang





3) Kapur 



  4) Tracing Paper & Penggelek





5) Jarum - peniti dan jarum jahit




6) Gunting - Kain & Kertas (gunting kena ada 2 yea... takleh campur. habis tumpul nnt gunting utk menggunting kain) juga gunting yg comel tu utk gunting benang.




7) Mesin Jahit - yang ni kalau takde, mmg korang konpem takleh nak jahit baju. Potong baju jer lah jawapnya.... huhuhu....




Jom Join Bloglist JS 2013




Jemari Suri buat segmen.

Nak join? Syaratnya:-

1) follow blog JS  done

2) buat entry pasal segmen ni  done

3) link entry di kotak komen JS  done

4) nyatakan anda dari negeri mana  SELANGOR

Sonangkan? Moh ler join sekali.....




20130201

Karipap Jumbo


Frozen Karipap Jumbo bersaiz XXL (7 inci).

Terdapat dalam pelbagai perisa

1.  Telur + Crab Stick

2.  Telur + Sosej Ayam

3.  Telur + Fillet Ikan

4.  Sardin

5.  Ayam

6.  Daging

7.  Macaroni Cheese

8.  Pizza









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...