20130118

Kurung Moden + Kain Flowy

Ari tu ada kawan opis akak ni nak kawin bulan August nih. (4 Syawal to be exact...) Dia membawa lah kain lace nya warna putih nak buat baju pengantin.


Kain lining nya cuma 4 meter untuk baju ngan kain. Teringin ler pulak nak buat kain flowy. Huk aloh, mana cukup dik nun oiiiii.... Ko pegi beli lagilah dik...


Udah kain nak flowy, bajunya ada lace tp bunga-bungaan nya warna putih sama jugak. So, katanya nak letak bunga-bunga yang timbul cenggini


mekaseh incik gugel


So, akak suggest ler bunga-bungaan tu pakai yg contrast kaler sket tp light. not so shocking, nnt nampak bunga jer, pengantin tak nampak.


Tapi, akak jadik konsultan jer..... hahaha... Dia dah ada tailor nyer sendiri, cuma nak tanya pendapat jer... Takper, akak nyer consultation FOC jer dik... Ikhlas utk seorang kawan yg nak kelihatan cantik di hari perkahwinan. 


Eh, mana tau pasnih ada pengantin yg nak tempah dari akak.... amiinnnn....




4 comments:

emelia othman said...

Assalamualaikum kak..

nk tnye..klo kain bidang 60 pn kne lbh 4m ker untuk wat baju with kain flowy?

klo org tinggi,x brape gemuk tp punggung agk besar (bdan jnis mcm ziana zain,mariah carey..hehe) design bju simple cmne sesuai untuk tunang..

Sal Miah said...

emelia othman > nak buat kain flowy mmg perlu kain bidang 60 dan utk kain shj perlukan 4 meter. So, klau campur ngan baju +/- 6 meter diperlukan. Itu pun klau baju kurung biasa bukan peplum. TQ

Nur hamizah Abd Rahman said...

Assalamualaikum...nak tanya...saya da bli set kain..ada 2.5 meter chiffon,2.5 meter lace,4meter satin..semua bidang 60..kalau nk wat baju kurung moden kain flowy ni blh ke? Saya xde idea untuk design lg..

Sal Miah said...

Nur hamizah Abd Rahman > lace 2.5m klau nak buat baju mmg cukup sgt. satin 4m tu klau nak baju + kain flowy boleh jadik jugak tp flowy tu agak kureng sket lah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...